*

Vakaasti rajatilassa Suomesta ja Venäjästä suomeksi ja venäjäksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Miten me näemme Venäjän

Minkä passisi hylkäät?

...tai tai kaksoiskansalaisen vapaamuotoinen pohdinta pelosta ja luottamuksesta

Русскоязычную версию блога можно прочитать ЗДЕСЬ.

Suorasanainen Viipurin-pakolainen Ahtisaari kahdessa jymyotsikossa!

Suorasanainen Viipurin-pakolainen, presidentti  ja rauhannobelisti Martti Ahtisaari on esiintynyt edukseen monessa erilaisessa yhteydessä, muitten muassa näissä kahdessa kuvaavassa otsikossa: 

1. "... suorat sanat Venäjästä: He luovat kylmää sotaa, ei länsi” - HS 4.10.2016

Jos Suomi saa NOOTIN avunannosta "venäjänvastaisen totuuden" selvittämiseen?

Tässä voi nyt kohta olla 'konsultaation' paikka: "Olisi ulkopoliittinen pommi, jos Suomi antaa rikossyyttäjälle ratkaisevan todistuskappaleen Venäjän osallisuudesta matkustajakoneen alasampumiseen ... Ohjuskokeet kuumottavat Sipilän ja Niinistön poskia" http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092722381822_uu.shtml 

Venäjä 2017, kolme skenaariota

Vaalikaudella 2003-2007 eduskunnan tulevaisuusvaliokunta halusi syventää tietoutta naapurimaa-Venäjän kehityksestä ja päätti teetättää Venäjä-selvityksen, jossa arvioitaisiin Venäjän kehitystä vuodesta 2007 vuoteen 2017. Selvityksen tavoitteeksi asetettiin tuottaa eduskunnan ja laajempaankin käyttöön aineisto Venäjän nykytilasta sekä tulevaisuusnäkymistä.

Osaammeko lukea Venäjän tilannetta oikein?

Viikon takainen ilmoitus Venäjän presidentinhallinnon johtajan toimineen Sergei Ivanovin siirtymisestä toisiin tehtäviin ja Anton Vainon nostamisesta hänen tilalleen antoi jälleen vauhtia spekuloinneille presidentti Putinin asemasta. Yritän seuraavassa kantaa vähän jälkijunassa oman korteni kekoon.

Toimen mies joka saa tuloksia

Uusin askel julmuuksien ja valheiden sarjassa

Viranomaisten väittämän mukaan ”humanitaarisessa” tehtävässä ollut venäläinen helikopteri ammuttiin äskettäin alas opposition hallitsemalla alueella Syyriassa. Jäänteiden joukossa oli rakettien laukaisin, mikä ei tietenkään sovi kovin hyvin yhteen lennon julkilausutun tarkoituksen kanssa. Vain pari tuntia myöhemmin alueelle syydettiin myrkkykaasua. Viime yönä julkaistun uutisen mukaan Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova syytti aluetta hallitsevaa maltillista oppositiota – jota länsi tukee - kemiallisen hyökkäyksen tekijäksi.

Kaksi havaintoa Venäjältä ja yksi Suomesta

Presidentti Putinin Kultarannassa esittämät omituiset väitteet Venäjän joukkojen sijoittumisesta ja hänen myöhempi katoamisensa julkisuudesta on jälleen kerran synnyttänyt spekulointeja naapurimaassa vallitsevasta tilanteesta ja erityisesti presidentin täänhetkisestä asemasta.

Nykyinen järjestelmäkriisi ja arat tšuhnat

Sanon sinulle suoraan, että tällaisen horjuvan hallinnon palveluun eivät voimani riitä; kädet lamaantuvat ja kaikki tahto ja energia katoavat……ystäväni, olen niin ahdistuneessa mielentilassa, etten voi sitä Sinulle sanoin ilmaista. Missä on voima, missä on tahto?”

Edellinen huokaisu sisältyi Nikolai II:sen äärikonservatiivisen sedän suuriruhtinas Sergei Aleksandrovitšin kirjeeseen nuoremmalle veljelleen Pavelille.

Anteeksipyyntö ukrainalaisille ja venäläisille

Yhdelle sotamiehelle ei ollut kuuloa annettu. Sotamies ei koskaan mennyt istualtaan alemmaksi. Kerran kun venäläinen paahtoi kohti suon reunaan ja marjavarvikossa Iuodit vinkuivat kuin hiiret pesää polkisivat, toinen sotamies pyysi sotilasta menemään alas. Hän vastasi, etteivät Iuodit häneen satu. Sotilas kävi läpi sodan, eikä häneen sattunut kertaakaan.

Venäjä

Koska venäjän homoilla nykyään on se asema, mikä heillä on. Ja koska Venäjä kohtelee kansalaisjärjestöjä, miten kohtelee, ei Venäjää ole enää sivistysvaltio. 

Ei edes upeasta taiteestaan, ruoastaan, historiastaan ja kulttuuristaan huolimatta. Valtion sivistystaso mitataan sillä, miten se kohtelee kansalaisiaan. Näin ollen Venäjää ei voi enää pitää sivistys- ja oikeusvaltiona.

Siksi Venäjää kohtaan voidaan käydä minkälaista kauppa- ja propagandasotaa tahansa, joka ei sodi omia arvojamme vastaan, eikä aiheuta kohtuuttomia vaikeuksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä