*

Vakaasti rajatilassa Suomesta ja Venäjästä suomeksi ja venäjäksi

Kaksoiskansalaisuus

Kaksoiskansalaisuus?

Miten on mahdollista, että venäläisellä on Venäjän-ja Suomen kansalaisuus ja suomalaisella ei vastaavaa ole  Venäjällä?

Asiaan  liittyen kysyn, onko minulla tänään vastaavat oikeudet  perustaa kaivos  vaikkapa Kanadaan e.t.c jotka malmeja, kansallisomaisuuttamme tänään maastamme louhivat?

Asiahan minulle kyllä jotenkin  kuuluu

Ajatuksia kaksoiskansalaisuudesta

Viime päivinä on keskusteluun noussut voimakkaasti kaksoiskansalaisuus. Joissakin kirjoituksissa ja puheissa  on kaksoiskansalaisista tehty epäluotettavia. Usein puheissa on vedottu maan mahdolliseen kriisiajan turvallisuuteen.

Nykyinen lakimme onkin hieman jälkiajassa, jos asiaa tarkastellaan turvallisuusnäkökohdalla. Erityisesti  kritiikkiä on esitetty Venäjältä Suomeen muuttaneita henkilöitä kohtaan. Totuus on että Suomen  historiassa on useita Venäjältä tulleita henkilöitä jotka ovat menestyneet Suomen rakentamisessa. 

Strategisesti merkittävät tehtävät eivät kuulu kaikille

Viime päivien keskustelu kaksoiskanslaisten väitetystä syrjimisestä on käynyt kuumana.

Yle julkaisi lähdettä mainitsemattoman väitteen puolustusvoimien ohjeistuksesta, jonka mukaan kaksoiskansalaisia syrjitään Puolustusvoimien rekrytoinneissa. Puolustusministeri Jussi Niinistö on järjestäen kiistänyt väitteet.

 

Yhden passin luopiot

Asuin aikanaan Yhdysvalloissa kun ajatus kaksoiskansalaisuuden sallimisesta Suomessa nousi pinnalle 2000 -luvun taitteessa. Paikallisten ulkosuomalaisten piirissä ajatus sai runsaasti kannatusta. Puolto oli aktiivista ja yksimielistä. Sama päti ulkosuomalaisten reaktioihin muuallakin, en muista kenenkään ulkoimaille asettuneen tai sielä asuvan suomalaistuttuni olleen ajatusta vastaan. Päinvastoin.

Sekä Yle että puolustusministeri puhuvat täyttä asiaa

# Puolustusministeri Jussi Niinistö (PS) on joutunut tukkanuottasille Ylen kanssa. Kysymys on siitä, että Yle kertoi Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia pidettävän puolustusvoimissa poissa eräistä tehtävistä, mm. tiedustelutoiminnasta ja rajajoukoista, jopa varuskuntien ruokaloista. Jussi Niinistö puhui väärästä tiedosta, jopa jonkin tahon  syöttämästä valeuutisesta.

Puolustusvoimien kaksoiskansalaisuuskohu fabrikoitu?

Puolustusministeri Niinistö esitti keskiviikkona 8.2.2017 Puheenvuorossaan, että YLE:n 31.1.2017 Puolustusvoimia ja kaksoiskansalaisuutta koskevassa uutisessa on virheellisiä väitteitä. Näitä väitteitä löytyi ainakin kolme kappaletta. Samassa Puheenvuorossa Niinistö arveli, että YLE on mahdollisesti joutunut informaatiovaikutuksen kohteeksi.

 

Sota-ajan elänyt voi vain hämmästellä

Salatut lähteet - lähdetiedon suojassa. Trollejako, joihin luotetaan? Puolustusvoimain upseeri - nimetön lähde tämäkin. Sotilasvalansako unohanut, väärällä identiteetillä esiintyvä vaiko trolli taas? Yle - tällaisiin tietoihin turvautuva. Nyt voi vain kysyä, missä tarkoituksessa  ja kenen hyväksi Yle, verovaroilla rahoitettu, toimii? Puolustusvoimat näyttävät olevan hyökkäysten  kohde kaikissa elementeissään, puolustusministeri, tiedusteluorganisaatio, muutamat joukko-osastot ja niitten komentajat, yksittäiset upseerit.

Kaksoiskansalaisen joutuminen sotavangiksi Venäjälle olisi hänelle tuhoisaa

Suomi-Venäjä-kaksoiskansalaisten asema Puolustusvoimissa ja valtion kansalliseen turvallisuuteen liittyvissä virka- ja työtehtävissä on ollut vilkkaana puheenaiheena jo toista viikkoa.

Miksi näitä asioita pyöritetään koko ajan median toimesta..?!?

 

Rasismi, vihapuhe, äärioikeisto, kaksoiskansalaisuus vs. Puolustusvoimat... Kestoaiheita mediassa.

 

Mielestäni millään näistä ei kuitenkaan ole isoa roolia yhteiskunnassamme.

Kansa tietääkin sen ja siksi ihmetyttää tuo median rummutus, joka kääntyy valitettavasti itseään vastaan.

 

Btw. Puhuttiinko case Charlie Hebon yhteydessä muuten vihapuheesta vai sananvapaudesta...?

Kaksoiskansalaisille automaattinen vapautus asepalveluksesta

Kaksoiskansalaisuus ja Puolustusvoimat ovat olleet voimakkaasti esillä viime aikoina. Media on yrittänyt rakentaa jonkinlaista syrjintä-casea aihepiirin ympärille, vaikka jo järkikin sanoo, että kaksoiskansalainen Suomen turvallisuudesta vastaavissa tehtävissä on riski, jota ei kannata ottaa.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä