Vakaasti rajatilassa Suomesta ja Venäjästä suomeksi ja venäjäksi

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 51 min 1 s sitten

Näkökulma: Pakko onnistua yhtä hyvin kuin Esko Aho

1 tunti 16 min ago

Tapasin maanantaina kenraalimajuri evp. Lauri Purasen. Hänellä on Suomen ilmavoimien tulevaisuuden – ja koko maanpuolustuksen – kannalta huomattavan suuri rooli.

Entinen Ilmavoimien komentaja toimii puolustusministeriössä ohjelmajohtajana vetämässä tarjouskilpailua, jossa F/A-18-Horneteille etsitään korvaajia, joista ainakin osa lentänee Suomen taivaalla vielä vuonna 2060.

Kauppasodan uhka yltyy: Kiina vastasi Trumpille heti – EU välttyi toistaiseksi

1 tunti 43 min ago

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmoittanut keskeyttävänsä terästullien toimeenpanon EU:n osalta. Sen sijaan Kiinalle rapsahti rangaistustulleja, joihin tuli ensimmäinen vastaus jo aamuyöllä.

Tulleilta välttyvät toistaiseksi EU, Argentiina, Australia, Brasilia, Etelä-Korea ja jo aiemmin vapautetut Meksiko ja Kanada. Trump tekee toukokuun alussa päätöksen siitä, jääkö tullipäätös pysyväksi.

EU tiukkana: Venäjä todennäköisesti myrkkyiskun takana – Juha Sipilä: Britannialta 2 vakavaa väitettä

2 tuntia 3 min ago

Venäjä ei välttämättä säästy sanktioilta kaksoisagentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären murhayrityksestä. EU:n jäsenvaltioiden johtajat keskustelivat illalla Brysselissä myrkkyiskusta.

Britannian pääministeri Theresa May puhui asiasta kolmin Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ja Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa.

Myös Pohjoismaiden ja balttien kuuden maan ryhmä sai informaatiota Maylta tapahtumista ja niiden tutkimusten etenemisestä.

Jokerit voitti Moskovan ennätysottelun

9 tuntia 12 min ago

Jokereiden kausi jatkuu jääkiekon KHL:ssä ainakin ensi lauantaille. Torstaina Moskovassa Jokerit voitti TsSKA:n seitsemännessä jatkoerässä 2-1.

Ottelu oli KHL-historian kaikkien aikojen pisin. Sitä pelattiin 142 minuuttia ja yhdeksän sekuntia. Myös Jokerit pelasi historian pisimmän ottelunsa.

Historiallisen ottelun ratkaisi Mika Niemi. Hänelle pudotuspelimaali oli KHL-uran ensimmäinen.

SaiPalle katkera tappio: ”Tämä on maksimissaan seitsemän pelin sarja”

22.3.2018 23:31

Lappeenrannassa mätettiin torstaina maaleja urakalla SaiPan ja TPS:n välisessä playoff-ottelussa. Tapahtumarikkaassa pelissä SaiPa nousi tasoihin 0-2 -tappioasemasta ja johtikin ottelua kolmannessa erässä 5-3, mutta TPS voitti 6-5.

TPS johtaa ottelusarjaa jo 2-0. Voisi ajatella, että torstain tappio oli SaiPalle paha henkinen takaisku.

- Neljä voittoa vaaditaan ja kaverin pitää vielä kaksi ottaa. Tämä on maksimissaan seitsemän pelin sarja. Ei tämä sarja todellakaan ole vielä ohi, SaiPan avausmaalin tehnyt Topi Nättinen kommentoi SaiPan Youtube-kanavalla.

Turvapaikkatutkimus ”kylmäävää luettavaa” ja ”vakava viesti” – Li Andersson ja Touko Aalto vaativat välitöntä muutosta linjaan

22.3.2018 18:57

Oppositiossa ollaan kuohuksissaan tänään julkaistusta tutkimuksesta, jonka mukaan Suomen turvapaikkalinja on kiristynyt merkittävästi. Ainakin puoluejohtajat Touko Aalto (vihr.) ja Li Andersson vaativat hallitukselta nyt välittömiä toimia.

Donald Trumpin uhkaus ei taidakaan osua: EU välttämässä teräs- ja alumiinitullit

22.3.2018 18:25

Yhdysvaltain kauppapoliittinen edustaja on vahvistanut EU:n välttävän teräs- ja alumiinitullit. Jo aiemmin tänään EU-virkamiehet uskoivat, että euroalueen maat välttyvät USA:n perjantaina voimaan astuvilta rankaisutulleilta.

Myös ainakin Argentiina, Australia, Brasilia ja Etelä-Korea ovat välttymässä tulleilta, kertovat uutistoimistot. Meksiko ja Kanada vapautettiin uhasta jo aiemmin.

Varoituksia susista eduskunnassa – Ministeri: Pakkotilanteessa saa ampua

22.3.2018 17:49

Yltyvät varoitukset Suomen susitilanteesta nousivat esille tänään eduskunnan kyselytunnilla. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) huomautti, että pakkotilanteessa eläimen saa ampua.

Laaja rintama kansanedustajia on alkanut vaatia hallitusta puuttumaan Suomen susitilanteeseen ja asia on nostettu toistuvasti esiin eduskunnassa talven aikana. Susista on tehty ainakin kolme kirjallista kysymystä ja toimenpidealoite, jolla on allekirjoittajia niin hallituksesta kuin oppositiosta.

Formulakausi alkaa – Tässä asetelmat

22.3.2018 16:39

Formula ykkösten kausi 2018 alkaa tulevana viikonloppuna Australian Melbournessa. Mukana on edellisvuoden tapaan kymmenen tiimiä ja 20 kuljettajaa.

Kisoja ajetaan tänä vuonna 21 eli kaksi enemmän kuin viime vuonna. Saksan ja Ranskan osakilpailut palaavat kalenteriin.

Mercedes on dominoinut sarjaa 2014-17, joskin viime vuonna Ferrari ja Sebastian Vettel laittoivat Mercedes-tähden Lewis Hamiltonin välillä koville. Hamilton ja Vettel ovat kauden suurimmat mestarisuosikit.

Seuraavassa katsaus alkavan kauden asetelmiin:

Mercedes:

Viedäänkö Paavo Väyryseltä titteli? Aloitteita vyöryi – Keskusta alkaa kypsyä

22.3.2018 14:59

Keskustan puoluekokoukselle on jätetty useita aloitteita, joissa puoluetta vaaditaan riistämään kunniapuheenjohtajuus europarlamentaarikko Paavo Väyryseltä. Lisäksi on aloitteita, joissa ehdotetaan puolueen jäsenehtojen selkiyttämistä.

Väyrynen on ajautunut ilmiriitaan entisen viiteryhmänsä kanssa ja perustanut oman Kansalaispuolueen, jonka kanssa niin ikään leimahti alkuvuodesta. Väyrynen on hämmentänyt niin keskustaa kuin Kansalaispuoluetta ilmoittautumalla keskustan puheenjohtajakisaan.

Entinen Supo-pomo Ilkka Salmi sisäministeriön johtoon

22.3.2018 14:16

Valtioneuvosto on nimittänyt Suojelupoliisin entisen päällikön, varatuomari Ilkka Salmen sisäministeriön kansliapäälliköksi. 

Salmi on toiminut Euroopan komissiossa turvallisuusjohtajana, Euroopan unionin tiedustelu- ja tilannekeskuksen johtajana sekä Suojelupoliisin päällikkönä. Tiedotteen mukaan hänellä on "vahva kansallinen ja kansainvälinen kokemus turvallisuusasioista ja turvallisuuspolitiikasta".

Ilkka Salmi aloittaa tehtävässä 1.7.2018, mihin asti vt. kansliapäällikkönä toimii pelastusylijohtaja Esko Koskinen.

Rangaistus koveni: Talvivaaran Pekka Perä tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

22.3.2018 13:19

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut kaivosyhtiö Talvivaaran perustajan Pekka Perän puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ympäristön törkeästä turmelemisesta.

Rovaniemen hovioikeus antoi torstaina tuomion syyskuussa 2014 vireille tulleessa Talvivaaran ympäristörikosjutussa. Rangaistus koventui verrattuna käräjäoikeuden ratkaisuun.

Leijonat saamassa kovia vahvistuksia MM-kisoihin

22.3.2018 12:31

NHL:n runkosarja päättyy huhtikuun alussa. Suomessa tietysti kiinnostaa, ketkä pelaajat olisivat Leijonien käytössä toukokuussa Tanskassa pelattavassa MM-turnauksessa.

Suomen joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki ja General Manager Jere Lehtinen eivät tässä vaiheessa kevättä voi tilannetta tietenkään kommentoida. NHL-vahvistuksista kerrotaan sitten, kun NHL-seuralta heltiää pelilupa eli vasta runkosarjan päätyttyä.

MM-kisamatkoista käydään koko ajan kuitenkin keskusteluja ja tietoa tihkuu ulkopuolellekin.

Kuluttajaliitto vaatii järeitä lääkkeitä: ”Pikavippien mainonta kiellettävä!”

22.3.2018 11:59

Kuluttajaliitto vaatii pikavippien mainonnan kieltämistä ylivelkaantumisen välttämiseksi. Liitto kommentoi tiedotteessa professori Juho Saaren eriarvoisuustyöryhmän raporttia, joka julkaistiin eilen keskiviikkona.

Eduskunta löi lukkoon: ”Lähes käsittämätön” laki meni läpi

22.3.2018 10:17

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona niin sanottuun liikennekaareen liittyvän lakiesityksen, jota yleisesti pidetään niin vaikeaselkoisena, että ainakin tavallisen kansalaisen on sitä mahdoton ymmärtää. Eduskunnan keskustelussa lain puutteellisuuden myönsivät myös hallituksen kansanedustajat.

Kela: Näin Sipilän työryhmän jättiuudistus vaikuttaisi Kelan asiakkaisiin – yksi hakemus riittäisi

22.3.2018 08:44

Sosiaalietuuksia maksava Kela tukee pääministeri Juha Sipilän (kesk.) asettaman työryhmän ehdotusta sosiaalitukien yhdistämisestä. Kelalla oli useampi edustaja professori Juho Saaren johtamassa työryhmässä ja se ilmoittaa olevansa valmis suuren uudistuksen valmisteluun.

Trump virittelee ilkeää tullitemppua EU:lle? Ministeri: ”Jännittyneenä odotamme twiittiä”

22.3.2018 07:51

Tuore ulkomaankauppaministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) vannoi panevansa myyntihampaat suuhun. Kauppaa syntyi heti ensimmäisellä vienninedistämismatkalla Afrikkaan, mutta nyt yllä leijuu kauppasodan uhka.

HIFK:lle ryöstö Jyväskylässä – Tapparan ja KalPan peli päättyi painiskeluun

21.3.2018 22:44

Jääkiekon Liigan puolivälieräsarjoja aloitettiin keskiviikkona Tampereella ja Jyväskylässä. Tampereella Tappara otti niukan 3-2 -voiton KalPasta. Jyväskylässä JYP sai puolestaan taipua HIFK:lle 1-2.

JYP ampui Kevin Lankisen vartioimaa HIFK:n maalia kohti 36 kertaa, mutta onnistui maalinteossa vain kerran. HIFK:n voittomaalin teki Erik Thorell nelisen minuuttia ennen loppua.

Harvinaista tautia sairastaville lapsille ehkä sittenkin lääkkeet Suomelta – jos 500 000 €:n hinta laskee

21.3.2018 20:26

Osa harvinaista SMA-tautia sairastavista suomalaisista saattaa sittenkin saada lääkehoitoa sairauteensa. Julkisen terveydenhuollon palveluvalikoimasta linjaavan Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvoston (Palko) ehtona on kuitenkin se, että lääkkeen hintaa saadaan laskettua neuvotteluissa.

Työttömälle ehdotetaan 697 €/kk: Kaikki tuet yhteen perusturvalakiin?

21.3.2018 19:39

Sosiaaliturvan uudistuksesta on todennäköisesti tulossa ensi vaalikauden keskeisimpiä isoja uudistuksia. Professori Juho Saaren eriarvoisuustyöryhmä ehdottaa uutta kokoavaa perusturvalakia.

Työryhmä ehdottaa, että perusturvan minimitason etuudet eli toimeentulotuki, työttömän peruspäiväraha, työmarkkinatuki, sairauspäiväraha, vanhempainpäiväraha ja asumistuki yhdistetään yhdeksi perusturvalaiksi vaiheittain ja tarkastellaan lisäksi asumistukijärjestelmän tarkoituksenmukaisuutta.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset